Det händer mycket nu

Jo, det händer mycket nu. En del av det har jag själv styrt över, annat har liksom bara hänt ändå. Som en konsekvens av att inte agera i tid, typ, utan låta saker pågå alltför länge. Låter väldigt konstigt, eller hur?

Det är nära och personligt, om det har jag bloggat på annat ställe, ett slags terapeutiskt skrivande. Jag kommer förmodligen att lägga ut även de texterna här vad det lider, men inte än.

Det har liksom klumpat ihop sig med tillvaroförändringar här hos familjen ND, de har kommit i stim! Eller som en plötslig regnskur i april, hysteriskt regnande i fem minuter, allt på en gång.

Det har varit en konstig påsk.

Jag bor i en liten fyra på 89 kvadrat, två garderobslika sovrum, ett lite större och så ett rätt ok vardagsrum. (När vi flyttade in var det faktiskt en trea, en vägg var borttagen mellan de två garderobslika sovrummen.) Byggd på tidigt sextiotal, vilket betyder väggar och dörrar mellan alla rum, låga arbetsbänkar och ett stambyte på g. Men ljus och fin och en härligt fri utsikt västeröver. Ett ständigt närvarande brus från näraliggande motorväg samt ett industriområde som närmsta granne. Kunde vart bättre, kunde vart sämre.

Att vi en gång bodde 5 personer samt en hund (Kasper, tax) här känns obegripligt! Eller inte obegripligt, obegripligt är väl snarare att vi inte ens upplevde det som särskilt trångt.

Nu var ju killarna små förstås och tyckte det var trevligt, givande och tryggt att dela rum. Den yngste var ju dessutom mini och delade rum med föräldrarna ett tag. Taxen var flexibel.

Så drog en av de vuxna mot grönare beteshagar (det var alltså inte jag) när mini var drygt ett år . Jag och O (minstingen) delade rum tills han och jag inte kunde tänka oss den varianten längre. De två äldsta tyckte då inte alls det var trevligt givande och tryggt att dela rum med varandra längre, jag hade fått hjälp att sätta upp väggen igen, och dörrarna till deras respektive rum var oftast stängda (vilket väl var likabra. Därinne rådde KAOS. Bombnedslag, och vi hade kommunikationsproblem.) O flyttade in i vardagsrummet. Det gick bra.

När J drog till Japan snodde O hans rum, röjde upp och skapade ett nytt eget kaos och bombnedslag samt stängde dörren. För ett och ett halvt år sedan tog sedan mellansonen E sitt pick och pack och flyttade ihop med flickvännen, ungefär samtidigt som O skaffade flickvän och alltsom oftast vistades på annan ort.

Och jag fick space, tyst, tid, luft i systemet och struntade i att laga middagar. När inte O var hemma förstås, för då lagade jag käk, massor. Protein. Han bygger muskler.

Så gjorde O slut med sin söta flickvän. Tårar och elände, men de är ju bara nitton. Mer tid hemma. Fler proteinrika middagar.  Efter en tid kom signaler från Japan….visumstrul. J anlände för ett par veckor sedan, inte så himla glad över att ha tvingats hem. Kunde förstås inte köra ut O ur sitt gamla rum utan flyttade in med högvis av udda kläder, musikinstrument,  böcker och dator, men inget jobb och inga pengar, i E:s tomma rum. Jag började laga veganskt. Också.

På påskdagen kom sms från E. “Vi har gjort slut. Hoppas jag kan flytta hem igen”.

Tårar och elände, därtill vare sig pengar eller jobb. Klart han får flytta hem. Han bor i vardagsrummet, bakom en vikvägg. Jag har stekt pannkakor.

Och minnsann! Det finns en hund här också. Fast denna gång heter han Tio och är beagle, passas av O, mot betalning. Tio är sönernas pappas hund, sönernas pappa är på semesterresa. Tio är flexibel. Han bor överallt. Hittar han bara en mjuk klädhög att grotta in sig i så trivs han fint.

Klädhögar finns det gott om här.

Förutom detta oplanerade kollektivboende back to the 90’s blev det snöstorm på påskafton.

Och så har jag äntligen gjort det jag borde gjort för länge sedan. Det kommer att bli fattigt, en kamp förmodligen, men det är helt rätt.

DSC_1906

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s